Ljetna škola za e-Facilitatore


Jelena Bračun i Ida Loher iz OPA-e su sudjelovale na Ljetnoj školi za e-facilitatore u Rovinju u organizaciji udruge Telecentar. Tijekom Ljetne škole paralelno su se provodila tri različita, no povezana programa: program za koordinatore, za e-Facilitatore i poseban multimedijski program za djecu TMA Kids. Sudionici Ljetne škole dolaze iz Belgije, Slovenije, Italije, Španjolske, Irske i Hrvatske.

Osim što su sudjelovale u programu za e-facilitatore (Ida Loher) i koordinatore (Jelena Bračun), vodile su i dvodnevnu radionicu stop-motion animacije za djecu.  Tokom ljetne škole pojavile su se mogćnosti sudjelovanja u nekoliko EU projekata.
Na radionici Moj doživljaj grada  djeca su u uvodnom dijelu upoznala urbanističke zakonitosti centra Rovinja. Nakon uvoda imali su zadatak prateći kartu doći do vrha Rovinja te tokom uspona na papir upisivati nazive pojedinih ulica i ucrtavati uočene specifične detalje. Nakon analize uočenog razgovarali su o različitim pogledima na grad i mogućnostima koji one nude. Tokom silaska djeca su  imala zadatak snimiti nekoliko stop-motion serija fotografija detalja koje su prethodno zamijetili. Slijedeći dan sakupljene fotografije djeca su uz pomoć voditeljica montirali u video 288 koraka po Rovinju. Radionicu su vodili Ida Loher, Marco de Giorgio i Jelena Bračun Filipović.

Više o Ljetnoj školi pročitajte na linku.

Djeca su napravila stop motion animaciju Rovinj u 288 koraka.

Marco de Giorgio je snimio kratki video o radionici Backstage in Rovinj.